Månedskassen

Nye og spændende oste hver måned

Månedskassen

Månedens ostekasse

Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.

Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.

Bliv klogere på ostene…

Unika Gammel Knas

Arla Unikas Gammel Knas er en ny fortolkning af en dansk klassiker- løfter til et helt nye højder. En lang lagring har skabt en mild balance mellem det søde, det fede, det syrlige og de knasende søde proteinkrystaller.

Fontina

Fontina er en mild, lysegul ost, som er halvblød med en mild og cremet tekstur. Fontina kan serveres med hvidvin eller rødvin. Osten går godt med kiks til osteanretning sammen med andre smagfulde oste. Perfekt ost til sandwich eller til makaroni, da det er en god smelteost.

Pecorino Brigante

Pecorino Brigante er en mild ost med en karakteristisk smag af fåremælk. Osten er lagret i ca. 4 måneder. Med sin faste konsistens og milde smag er den en af de mest populær Pecorino-oste. Server den på ostebordet eller efter en italiensk middag med lidt friske figner.

Krystal Ost  

Them rød Krystal øko er en fast, moden og aromatisk ost uden at være stærk. Smagen er med noter af salt, umami og mere sødme end parmesan. Krystal ost egner sig perfekt som madlavningsost fx til let gratinering af varme retter, til spøde ostekurve, eller som flager i salat. Den er desuden perfekt til oste og tapasbordet.

Bouygette gedeost

Bouygette er en blød frisk gedeost, der kommer fra en lille gård i Sydfrankrig med 160 geder. Den er håndlavet og formet som et aks og pakket i et klæde med rosmarin. 

Gouda med trøffel

Cremet ost rig på smag. Den cremede fulde smag af trøffel kan nydes både varmt og koldt. Den går rigtig godt med vin, i en pastaret eller på en bøfsandwich.

Fyrtårn

En ekstra lageret Vesterhavsost, der har fået lov til at modne i minimum et år ved Bovbjerg Fyr ud til Vesterhavet. Normal Vesterhavsost har en modningstid på ca. 6 måneder, men efter et år er osten mere fast, har endnu mere smagsfylde- endnu mere en Vesterhavsost.

Unika Sølvræv

Sølvræv er en cremet, fyldig blåskimmelost tilsat en anelse fåremælk. Smagen er karakteriseret ved en salt og lakridsagtig smag og den tilsatte fåremælk gør som smagen bred og fyldig. Den har fået sit navn på grund af sit stilfulde grå ydre.

0