Månedskassen

Nye og spændende oste hver måned

Månedskassen

Månedens ostekasse

Bliv inspireret til at smage ny og spændende ostetyper du ikke har smagt før. Hver måned sammensætter vi et udvalg af 8 oste som både kan være det nye og spænende samt all time klassikere for inspirerer dig til at prøve nye ting fra ostenes verden.

Du kan sammensætte dine kasser helt som du har lyst til ud fra månedens udvalg. Antallet af oste du skal vælge til dine ostekasse afhænger af om du ønsker at købe en lille, mellem eller stor månedskasse.

Bliv klogere på ugens oste…

Cru De Savoie

Frankrig tabte rettighederne til at kalde denne ost Gruyere ved navn til Schweiz, men heldigvis forsvandt traditionen og ikke den franske udgave af osten. Den hedder nu Cru De Savoie og fremstilles på råmælk fra lokale alpekører i Savoyen. Den har den dejlig rund smag af nødder.

Unika - Havgus 8 mdr.

En økologisk hård ost produceret efter gamle håndværkertraditioner på Tistrup Mejeri. Den økologiske mælk kommer fra gården i Nygård i Tøndermarsken. Osten har en flot, tør og gylden skorpe og konsistensen er fast. Den har en fyldig duft af ristede nødder, som understreger den milde og harmoniske smag.  

Neufchatel

Den stammer fra Neufchatel-en-Bay, Normandiet, Frankrig. Det er en af de ældste franskproduceret oste, idet det antages, at de kan dateres tilbage til de sjette århundreder. Den ligner Camembert, med en tør hvid overflade, men den er mere salt og skarp i smagen. Den har en aroma og smag af svampe.

Morbier

Morbier er en flot ost med sin sorte stribe igennem. Den er lavet af råmælk og har en fed konsistens. Smagen er mild, men har alligevel karakter. Passer godt sammen med en god hvidvin.

Tebstrup gedeost m. Fennikel

Økologisk halvfast skæreost tilsat med fennikel frø. Osten har en perfekt sammensætning, hvor fennikel smagen ikke overtager. Prøv den på et stykke groft brød eller brug den i en sandwich.

Reblochon petit

Reblochon ost er symbolet på Alperne og er produceret i et område der dækker en stor del af Savoie. Den er udelukkende lavet på lokal produceret fuldfed råmælk. Efter 21 dage i modnings-kælder bliver Reblochon blød og cremet. Derefter udvikles en naturlig flora på skorpen, der omringer en cremet mild ost med et snert af hasselnødder.

Appenzeller mild

Schweizisk hård ost lavet af råmælk fra køer der kun spiser græd og krydderier fra Alpine regionen, kendt som Alpstei: Appenzeller. Skorpen er vasket i en speciel og hemmelig saltlage tilsat vin og krydderier, som giver den gode smag.

Raclette

Vinbønderne i det østlige Frankrig varmede osten over tændte bål, hvorefter de skrabede den varme, flydende ostemasse af osten. Raclette er kendetaget ved, at den smager bedst, når den er varm og smeltet.

0